PAYPAL fizetés

Mi az a PayPal?

A PayPal a legbiztonságosabb internetes fizetési mód.

A PayPal egy készpénzmentes pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó pénzügyi intézet, mely az elektronikus kereskedelemre szakosodott.

A PayPal elektronikus számlát vezet ügyfelei részére, melyet azok hitelkártyás fizetéssel, banki átutalással vagy inkasszómegbízással tölthetnek fel lakossági vagy céges bankszámlájukról.

Internetes vásárlások során nem kell bizalmas hitelkártya- vagy számlaadatokat megadni ill. továbbítani, hanem a PayPal felhasználói név valamint a jelszó megadása elegendő a fizetés lebonyolításához.

Egyszerű, gyors, biztonságos, népszerű, olcsó, hasznos és elterjedt.

Hogyan történik egy fizetés?

Amikor a webáruházunkban kiválasztott terméket/termékeket szeretnéd kifizetni, a fizetés utolsó fázisában átléptetünk a PayPal oldalára, ahol két lehetőséged van:

 1. Ha már rendelkezel PayPal fiókkal, csak be kell lépned PayPal felhasználói neveddel (ez az e-mail címed) és jelszavaddal, majd a fizetés részleteinek áttekintése után jóvá kell hagynod azt.

 2. Ha még nem rendelkezel PayPal fiókkal, akkor két lehetőség van:

  1. Létrehozol egyet.
   PayPal fiók létrehozásakor néhány alapadaton felül dombornyomásos bankkártyád adatait kell megadnod! Amennyiben kíváncsi vagy rá, hogy hogyan lehet egy PayPal felhasználói fiókot létrehozni, kattints a www.paypal.com oldalra.

    

  2. Ha nem szeretnél létrehozni ilyen fiókot, akkor lehetőség van egyszerű bankkártyás fizetésre a Paypal felületén keresztül. Ilyenkor a Paypal egy köztes szavatoló szervként működik közre a tranzakció lebonyolításában.

PayPal fiók létrehozásakor bankkártyád adatait nyugodtan megadhatod, hiszen a bankkártyádhoz tartozó számlát a PayPal csak akkor terheli meg, ha PayPal egyenleged nem nyújt fedezetet a kívánt szolgáltatás kifizetéséhez.

Mit jelent a fizetéssel kapcsolatos zárolás?

A zárolás egy függőben lévő terhelés vagy visszatartás a számládon, de nem jelent tényleges terhelést.

A hitelkártyák esetében általában a függőben lévő terhelések között szerepel.

A zárolás feloldása a hitelkártya-kivonatodon visszatérítésként jelenhet meg, vagy a zárolás teljes egészében törlődhet is a számláról.

Az érvénytelenítés megjelenéséig akár 7 munkanap (vagy a bankodtól függően még több) is eltelhet.

Azért szükséges a hitelkártyádon vagy a PayPal számládon elhelyezett zárolás, mert így bizonyosodunk meg a számla érvényességéről és arról, hogy a foglalási kérésed elfogadása esetén meg lehet terhelni a foglalás összegével.

Csak akkor terheljük meg a számládat, ha a foglalási kérést a házigazda elfogadja. Ha a foglalási kérést visszavonják, elutasítják vagy lejár, a zárolás érvénytelenné válik, és az összeget - beleértve a szolgáltatási díjakat is - feloldjuk a fizetési módodnak megfelelő számládon.

Mi van akkor, ha a rendelésed összege és a tényleges vásárlás összege valamiért eltér egymástól (árváltozás, rendelés kiegészítése miatt)?

Ha a rendelés összege kevesebb, mint a tényleges vásárlásé, akkor a tényleges vásárlás értékét vonjuk le PayPal felületünkön a számla kiállításakor és a különbözet visszakerül számládra, mely néhány napot vesz igénybe.

Abban az esetben, ha közben kiegészítenéd rendelésed, semmi gond, a különbözetet készpénzzel fizetheted személyes átvételkor az üzletben vagy utánvéttel ha futárszolgálat általi kézbesítésről van szó.

Mi van akkor, ha PayPallal fizetted a rendelést és közben mégiscsak készpénzzel fizetnél?

Semmi gond, csak jelezz nekünk a weboldalunkon megadott email címen és módosítjuk rendelésed készpénzes fizetésre, PayPal felületünkön pedig töröljük a kártyás fizetési szándékot.

Ezt abban az esetben tudjuk megtenni, ha még nem dolgoztuk fel a rendelésed.

FONTOS!

Rendelésed leadásakor az összeg még nem kerül tényleges levonásra, csak ellenőrizzük, hogy van-e fedezet a kártyádon. Amennyiben van, létrejöhet a rendelés. A tényleges levonás csak a rendelés feldolgozásakor, vagyis a számla kiállításakor történik meg.

A rendelés leadása és feldolgozása között olykor néhány nap is eltelhet. (A rendelés összegének zárolása maximum 30 napig tart a számládon).

Ha bármilyen probléma felmerül ezzel kapcsolatban, kérjük érdeklődj bankodnál.

A fentiek után nincs más hátra, minthogy kellemes vásárlást kívánjunk!