SzuperAnyuVagyok de főleg Tejcsárda

SzuperAnyuVagyok de főleg Tejcsárda

Hello Kedves Szuper Anyuk! Fóti Vikinek hívnak, én se aludtam már több mint egy éve rendesen és vannak ruháim, amik még mindig nem jönnek fel rám. Leginkább a nadrágok a gonoszak. Függő vagyok, függök egy 6 fogú mindent szétcincáló csak a cicitől nyugszom le sárkánypalántától. Szuper célkitűzéseim vannak: jövőre eljutni a Pesterzsébeti jódos-sós fürdőbe, de örömmel veszem hasonszőrű megpattanó anyukák társaságát, mert töltődni mindenképpen kell J Csak már nyissák meg :-)

 Tavaly a Húsvéti Nyúl gondolt egy merészet és kitalált nekem egy igen kalandos programot: Baba várást J   A kaland legjobb része az volt, hogy bár ezerrel készültem 42 évesen egy nagyon szép szüléses élményre, dúlával és császár utáni szülésre felesküdött doktor nénivel, hát csak nem úgy alakult. Boldog tulajdonosa lettem egy csepp babának és egy baromi helyes vágásnak a hasamon ismét és mindezt a 36. hétre.  Lencsi ugyanis makramézott magára egy csomót, ami miatt nem tudott tovább hízni, de legalább szólt, hogy elég a méhen belüli kiürült tarisznyából, és útnak indult. Annyira vagány volt, hogy semmi extrára nem is volt szüksége a koraszülött osztály kórtermében, csak a cicire, hogy a bűvös 2000 g-ot átlépje.  És ez, azóta is a menüsor nélkülözhetetlen része.

Lassan egy éve már, hogy az igény szerinti szoptatás tölti ki a nappalom és az éjszakám is (sőt az esti lefektetős szeánsznál már az Apukának is ott kell lennie J) Ami egy áldás is, de bizony sok szervezést igényel, hogy a házon kívüli programokban is kivitelezhető legyen a meghitt szoptatás. Nagylányomat, Zafírt- aki már 16 éves - másfél éves koráig szoptattam, és még anyámtól is megkaptam, hogy az érettségi banketten is cicit fog kérni. Az ő idejében nem is volt elterjedt nézet a szoptatás fél éves kor után, hisz mindenki tápszeren nőtt fel…még én is.  És bizony 15 éve szenzáció számba mentünk, mikor Kenesén az unokatestvéremmel az alacsony vízállásnak köszönhetően kemping székbe szoptattuk a 10 hónapos babáinkat a Balatonban. Idén ez az élmény kimaradt a kánikula miatt, de azért egy Hévízi-csatorna-pancsolást kiviteleztünk a picinek.

Minden utazásnál viszont be kell kalkulálni, hogy a megnyugtatás az egyet jelent a mellre tétellel. Ez mindegy, hogy autóban utazva történik, vagy a városban sétálva a babakocsiban jelzi, hogy másik komfort fokozatra vágyik, esetleg a Lajosmizsei vonal csodás Máv szerelvényében… No ez utóbbi okán vagyunk mind SzuperAnyuk, akik igény szerint oldjuk meg ilyen szituációban is a babák ciciztetését. Főleg, ha az egyvágányos vonalon az előttünk lévő csoda vonat lerobban és a 45 perces út duplájára nő a nyári hőségben. És igen a cumit nem ismeri a kis ördögbojt, neki A Cici kell, még ha csak pár pillanatra is, és utána ismét leugrik, hogy körbe nézzen, megy e már az a fránya vonat. Ha valaki utazott ilyen vonaton, ahol a babakocsis hely egy „ nagy” egybefüggő tér a bringásokkal és a mosdó helységgel, no az érezze át, hogy ez a szituációt, hogy lehet diszkréten és meghitten megoldani, még akkor is ha kéznél van egy Szuper Lelkes Apuka.

Lehet egyébként teljesítmény túrázni is a Kakukk hegyen babakocsiban tolva a bealudt 5 hónapos csecsszopóval, csak legyen összecsukható horgászszék az aljában, hogy ha ismét bekanyarodtunk az erdőbe és felébred a gyermek, akkor a sűrűbe bemászva elővarázsolhassuk neki a cicit. Ám kiválóan alkalmas erre az egyik régi villa lépcsőfeljárója is  A Búsuló Juhász étteremben pedig az volt a szerencsém, hogy használaton kívül volt a kerthelység, gyakorlatilag ránk várt a kerti hintaágy, így szeptemberben oda tudtunk „elvonulni”, amíg vártuk a rendelést. J Voltunk város nézni Vácon is, ahol a Duna part egyik lépcsője volt alkalmas a pici igényeinek kielégítésére. A Szigetcsépi szabad strandon pedig az egyik horgászállás tette lehetővé, hogy nyugodt körülmények közt lehessen szoptatni.

 Elég szemfülesnek kell lenni A Magunk fajta SzuperAnyuknak, egy ilyen krízis helyzet megoldására, mert egyrészt sem a társadalom, se a környezet nem alkalmas még a babák otthonon kívüli igény szerinti szoptatására. Nem lehet egy pár hónapos gyerekkel percre pontosan kitalálni, hogy mikor és hol akar majd megnyugvást keresni az anyukája cickóin. Vannak ugyan ismert személyiségek, akik olykor hangoztatják az igény szerinti és nyilvános szoptatás létjogosultságát, de azért nem mindennapos látványnak van még mindig megbélyegezve egy ilyen szituációban az anyuka. Miközben augusztus 1 az Anyatejes táplálás Világnapja…Bőven van még ebben a kérdésben is fejlődnie a kedves és elfogadó vagy épp finnyás társadalomnak, amit csak úgy tudunk megugrani, hogy ha ez a jelenség, amikor egy babát szoptatnak a nyilvánosság előtt, nem vált ki semmilyen kommentet. Hanem a világ legtermészetesebb dolgának tekintik végre. Pont olyan természetes, mint ahogy mi megeszünk egy lángost a piacon vagy megiszunk egy teát a Szíriuszban.

 Minden Anyuka, aki szoptat, kialvatlan, fáradt, időhiányban szenved, mert folyamatos összeköttetésben van az akárhány hónapos gyerekével… és lehet alvás és szoptatás szakértőhöz fordulni, de az a cicit csak mi tudjuk a rendelkezésre bocsátani…van amikor éjjel csak 5x, de rosszabb csillagállásoknál 15x….egy tápszeres csecsemőt az édesapa is meg tud etetni, de egy szoptatott kicsit, csak az édesanya tudja megnyugtatni…kancsó számra isszuk a Laktoherbet, és  lélegzet visszafojtva tesszük le magunkról napközben, hogy el tudjunk menni  zuhanyozni.

Viszont az anyatejnél nincs jobb táplálék, és ha már a pólóm húzogatja is, örülök, hogy még mindig jut neki belőlem, mert annyival kevesebb rettenetes ízű köptetőben és lázcsillapítóban kell gondolkodjak, nem beszélve az orrszívózásról.

 Kedves Szuper Anyuk, nem csak Slow térképre és Randitérképre lenne szükség, hanem Budapesti Szoptatós térképre is. Írjuk meg közösen J

szuper anya vagyok fóti viki igény szerinti szoptatás

 A cikk a SkandiBaby Blog #SzuperAnyaVagyok kampányának keretében jelent meg: 

szuper anya vagyok kampány skandibaby

ha Te is szívesen csatlakoznál a kampányunkhoz, tennél az Anyák mindennapjainak szebbé varázslásában, az anyákkal szembeni előítéletek lebontásáért: olvasd el a felhívásunkat, és küldj nekünk egy bejegyzést #SzuperAnyaVagyok témában. 
 
Olvasd el a többi Édesanya cikkét is a SkandiBaby Blog-on!

szuper anya vagyok kampány az anyák elleni ítélkezés lebontásáért skandibaby

 


2 hozzászólás

  • Gregor Erzsébet

    “Viszont az anyatejnél nincs jobb táplálék”
    Hihetetlen sok betegség kialakulását lehet megelőzni az anyatejjel. Egész életen át hálás lesz neked ezért a sárkánypalántád.
    Úgy gondolom, hogy ha picit többet tudnának az emberek az anyatej fontosságáról, akkor talán a nyilvános szoptatásról vagy egyáltalán magáról a szoptatás jelenségéről is másképpen vélekednének.

  • Katona Anita

    Szépségek!😘

Hozzászólok

Kérjük légy egy kis türelemmel, míg adminisztrátoraink megjelenítik hozzászólásodat!

Kulcsszavak