SzuperAnyaVagyok - első felvonás.

anya, anya blogger, anyagondolatok, anyai szeretet, anyai szeretetmozgsáfejlődés, anyamisszió, anyaság, jó anya, jó anya vagy, jóügy, szuper, szuper anya vagyok, szuperanya, szuperanyavagy, szuperanyavagyok -

SzuperAnyaVagyok - első felvonás.

Vége. Máris. Pedig épp csak elkezdtük.

Szeretek tanulságokat vonni egy-egy időszak lezárultával; visszaemlékezni mi is történt, végigpörgetni az emlékeket, mint kis képkockákat egy fekete-fehér vásznon.

Miért is vágtunk bele a #SzuperAnyaVagyok kampányba? Mert egyszerűen fel szerettük volna emelni a ,,szavunkat". De nem csak levegőbe beszéléssel, hanem konkrét cselekvéssel, egy trenddel szemben, amit a mindennapokban tapasztalnak az anyukák.

Valljuk be, mind érezzük bőrünkön - persze személyiségtípustól függően ki gyakrabban, ki ritkábban - a fojtó és bénító ítélkezést: hogy a másik mindig jobban tudja, jobban csinálja. Sajnos sokan nem rejtik véka alá véleményüket sem, még, ha az csupán pillanatfelvételből, fals benyomásokból, következtetésekből származik is.

Igen, az anyaság egy nehéz terep ilyen szempontból IS. Hiszen mindenkinek volt egy anyja, van egy anya barátnője, ismerőse, elképzelt ideál anya képe. Ami természetesen azt eredményezi, hogy MINDENKINEK van véleménye arról, egy anyának mit és hogyan kellene csinálni, vagy hogyan kellene JOBBAN csinánia.

Ez iszonyat nyomást helyez az anyukákra, és valljuk be pont egy sok szempontból labilis periódusban.

Ne EZT elégeltük meg. Változást szerettünk volna, Ha nem is óriásit, de egy olyan szemléletváltást, amit mindenki azonnal el tud kezdeni. Egy olyan szemléletváltást, ami tovagyűrűzik, anyáról-anyára.

 Így jött az ötlet, hogy beszéljünk, nők a nőkért, anyák az anyákért. Meséljünk egymásnak, anyaságról, nehézségekről, felemelő élményekről. Kihívásokról, szép pillanatokról. Irányítsuk rá a figyelmet a témára, azzal a céllal, hogy ne legyen szégyen vagy elítélendő dolog kimondani, hogy igenis BÜSZKE valaki magára, arra, hogy ő igenis jó anya, egy igazi #SzuperAnya.  

Miért fontos ez? Mert hisszük, hogy a jó példa ragadós. Ha én elkezdem, más folytatja. Nem kell mindig szerénynek lenni. Lehet megelégedni a tökéletlennel is. Lehet és szabad örülni az egészen kicsi sikereinknek, mások örömének is. Szabad, sőt kell is támogatni ebben másokat is. És mint sok más esetben is, a változást kezdjük magunkkal. Mutassunk jó példát.

Rengeteg #SzuperAnya vett részt kezdeményezésünkben, a közös célért. Sok-sok élményt gyűjtöttünk történeteiket olvasva. Örök hála Nektek anyukáknak, emlékül mindannyiotoknál van már egy #SzuperAnyaVagyok táska.

 

A következő néhány posztban újra bemutatjuk a #SzuperAnyák bejegyzéseit:

A kampány során legeslegtöbb LIKe-ot kapó poszt a Moments of mine bloggerének cikke volt, kezdjük a sort talán itt:

SzuperAnyaVagyok kampány skandibaby webbutik baba és kismama bolt.

,,...A kórházi gondnok szerint nem is vagyok igazi anya, mert császárral szültem, igaz 30 óra vajúdás után, amiről ő semmit nem tud.

Egy játszótéri anyuka szerint túl lágy anya vagyok, mert nem szólok rá a gyerekre ha belefekszik a pocsolyába nyáron a 35 fokban.

Egy másik szerint meg  gyerekes vagyok, mert mellé ülök.

Egy ismerősöm szerint, akinek nincs gyereke, rossz anya vagyok, mert még 20 hónapos korában is szoptatom és ezzel csak elrontom a személyiségét...."

Olvasd el a cikket ITT!

 

 Eszter megosztotta velünk felemelő történetét, élni akarásról, akaraterőről és az újrakezdésről. Kitartása és emberi nagysága mindannyiunknak erőt adott a kis és nagy dolgokhoz az életünkben.

andor eszter szuper anya vagyok kampány története anyai akaraterőről és élni akarásról

,, Azt mondják, ha a hang a fejedben hangosabb, mint a vélemények, amik körülvesznek, akkor mestere vagy az életednek.
Ezt a saját bőrömön is megtapasztaltam.
2012-ben szörnyű, életveszélyes autóbalesetet szenvedtem. Életveszélyes és sorsfordító esemény volt az életemben.
Egy szerencsétlen ütközés következtében 40 métert repült az autóm. Agyvérzés, kóma, koponyalékelés, bénulás és az ítélet: nincs esélyem túlélni...."

Olvasd el Eszter cikkét ITT!

 

Erika minden sorával tudtunk azonosulni. Olyan szerethető módon írta meg mindazt, ami a mi fejünkben is kavargott a Szuper Anyasággal kapcsolatban. Szerintünk rátapintott a lényegre, azzal hogy nagyo érdekes párhuzamot vont a karrier és az anyaság között.

skandibaby szuper anya vagyok kampány szilágyi sándor erika

,,Én egy nagyon magabiztos ember voltam pár hónappal ez előttig. Hittem magamban, bíztam magamban és tudtam, hogy bármire képes vagyok. Egész egyszerűen nem volt olyan, hogy amit én elhatároztam magamban, azt ne vittem volna véghez. Tartott mindez a szülés utáni első napig a kórházban. Ott azonban, valami megváltozott. Gyökeresen megváltozott. Kételyeim lettek. Bizonytalan lettem. Óvatos. Ijedt. Hogyan tovább?"

Olvasd el Erika cikkét ITT!

 

Bogi, a 18 éves Szuper Gyerek és Szuper Anya mesélt nekünk őszintén arról, hogyan éli meg az anyaságot.

 

Skandibaby szuper anya vagyok bogi cikke

,,Bogi vagyok, 18 éves. Sokak számára meghökkentő, és kevesebbek számára teljesen normális az, hogy ennyi idősen Anya vagyok.  


1 évvel és 3 hónappal tekerném vissza az időt. Ekkor derült ki, hogy várandós vagyok. Egy mérgező kapcsolatban voltam, ami igazán csak ennek a hírnek a láttán derült ki. Aznap bántott először. Megígérte, hogy többet nem fordul elő, és én hittem neki. "

 

Olvasd el Bogi teljes cikkét ITT!

 

Glamify.hu Vloggere videóban mesélt nekünk arról neki mit jelent szuper anyának, feleségnek és nőnek lenni egyszerre.

skandibaby glamify vlog bejegyzése szuper anyasághoz tippek hogyan legyél jó feleség és jó nő

 

Hamarosan folytatjuk a szemezgetést a beérkezett #SzuperAnyaVagyok cikkekből, addigis legyetek jók és figyeljetek minket, mert megígérjük: FOTYATJUK a kampányt hasonló kezdeményezésekkel.

Ha bármilyen ötletetek felmerülne, keressetek minket bátran Facebook-on, Instán vagy e-mailben! 

E-mail címük: info@skandibaby.com

 

Szeretettel. Szívből. Természetesen.

A SkandiBaby Csapata 

 


Hozzászólok

Kérjük légy egy kis türelemmel, míg adminisztrátoraink megjelenítik hozzászólásodat!

Kulcsszavak