Szuper anya vagyok!

#bloggeranya, a boldogság titka, ajándék, anya blogger, anya influencer, anyablogger, anyagondolatok, anyai szeretet, anyaiszeretet, anyákazanyákért, anyamisszió, anyánaklennijó, szuper anya, szuper anya vagyok, szuperanyavagy, szuperanyavagyok -

Szuper anya vagyok!

Miért is? Mert mindent megteszek a gyermekemért, amire szüksége van. Rengeteg dolgot adhatnék neki, ami egyesek véleménye szerint fontos; sok mindent csinálhatnék úgy, ahogy mások szerint jó. De én a saját fejem után megyek. Az én gyerekemet én ismerem a legjobban és úgy próbálok számára a legjobb anya lenni, ahogy szerintem kell. A szomszéd másképp csinálja, a barátnőm másképp csinálja, de nem rosszul. Mind Szuperek, csak mind másképp szuperek; ahogy a gyerekeink is mind másképp tökéletesek.

Mitől lesz valaki szuper anya? Virraszt a picivel amíg hasfájós, aztán mikor fogfájós, náthás, beteg és így tovább. A nappalokba bele se mennék, hiszen felsorolni sem lehet a kihívásokat amik nap mint nap szembejönnek mind mentális, mind fizikai szinten. Abban azonban biztos vagyok, hogy a humor elengedhetetlen. Engem nagyon sokszor megmentett a kiborulástól. És tudjátok mi fontos még? Az énidő. És nem pont alvással kell eltölteni. Bármivel ami feltölt. Nekem egy jó edzés, egy jó könyv a kádban vagy egy randi a barátnőmmel tökéletes feltöltődés. És bár mindig eszembe jut, hogy felmoshattam volna, ablakot pucolhattam volna, valljuk be a gyereknek nem ettől lesz boldog a gyerekkora. De egy kisimultabb, vidámabb, tettre kész anyával kergetőzni, megfizethetetlen.

Tudom, hogy ez az, amiben nekem is fejlődnöm kell még, és gondolom mindenkinek, akinek a párja nincs sokat otthon. Így kicsit nehezebb megoldani, tudom. És akkor még legyen egy kis idő, Ővele is. És nekem még csak egy Csibém van...

Igen, egy gyermekes anyuka vagyok alig több, mint egy éve. Mégis miért tudom, hogy mind Szuper Anyák vagyunk? Ez nagyon egyszerű. A saját példámon: mindig is pörgős voltam. A munkám is az volt. Muszáj egyszerre több mindent csinálnom sőt, ha a nap harminc órából állna, akkor sem aludnék sokat. Mégis amióta megszületett Bendegúz, rengeteget fejlődtem. Türelemben, kitartásban mi több, a korábbi pörgést tudom hozni, nulla alvással is.

Eddig talán ismertük a határainkat, de azok most megszűntek. Vagy csak úgy kitolódtak, hogy nem is látjuk őket. Mert amíg a gyerek itt van és szüksége van ránk, nem ismerünk lehetetlent.

Mielőtt anya lettem teljesen másképp képzeltem el ezt az egészet. Sokszor gondoltam, hogy rosszul csinálják és nekem sokkal jobban menne. Már eszemben sincs másokhoz hasonlítgatni magam, még kevésbé a gyerekem. De szükségünk van egymásra. Kell a támasz, a hallgatóság, a vigasz amikor egy kicsit összecsapnak a fejünk felett a hullámok. Kell egy másik anya aki megért, aki tudja és megnyugtat: Jól csinálod. Kell élőben. De kell, hogy akár itt is találj egy támogató, megértő közösséget, ahová bármikor fordulhatsz. Használjuk ki az internet adta lehetőségeket, mert itt távolságot nem ismerve segíthetjük egymást. Én már ezalatt az egy év alatt is sok motivációt és konkrét segítséget kaptam a jól megválasztott közösségekben. Higgyétek el sok erőt, támogatást és rengeteg nevetést is nyerhetnek itt, hiszen minden túlélő szülő humorral operál.

Mert minden anyuka szuper, de együtt legyőzhetetlenek vagyunk!

 

Szerző: Faragó Melinda

 

A cikk a SkandiBaby Blog #SzuperAnyaVagyok kampányának keretében jelent meg: 

szuper anya vagyok kampány skandibaby

ha Te is szívesen csatlakoznál a kampányunkhoz, tennél az Anyák mindennapjainak szebbé varázslásában, az anyákkal szembeni előítéletek lebontásáért: olvasd el a felhívásunkat, és küldj nekünk egy bejegyzést #SzuperAnyaVagyok témában. 
 
Olvasd el a többi Édesanya cikkét is a SkandiBaby Blog-on!

szuper anya vagyok kampány az anyák elleni ítélkezés lebontásáért skandibaby


Hozzászólok

Kérjük légy egy kis türelemmel, míg adminisztrátoraink megjelenítik hozzászólásodat!

Kulcsszavak