Sziasztok Szuper Anyák! J

Sziasztok Szuper Anyák! J

Hetek óta erőt gyűjtök arra, hogy nekiüljek megírni, miért is vagyok szuper anya. Ennek többek között az oka az, hogy nagyon sokszor nem érzem magam annak. Sok dolgot csinál jól, és rosszul az ember, és bizony nagyon sokszor megfordult a fejemben, hogy jó anya, jó feleség, jó háziasszony, a férjemnek jó társ, és a lányomnak jó barátnő is vagyok-e egyben.

 

Január végén Budapestről Pécelre költöztünk. Nagyon kicsi volt már hármunknak az albérlet, mikor a kislányom elkezdett aktívabban tevékenykedni. Szuper szülők vagyunk, hogy meghoztuk azt a döntést, hogy napi egy órát ingázunk házunk és munkahelyünk között, így Dottinak lehet egy saját szobája, és van egy nagy udvarunk, ahol órákat tudunk eltölteni. Volt olyan szerencsénk, hogy szerepelhettünk a tévében is, az erről készült adást itt tudjátok megtekinteni:  https://www.facebook.com/kolyokkalauzmagazin/videos/774584576217183/

 

Meg voltam győződve arról, hogy az én gyerekem nem fog bölcsődébe járni, mert olyan gyorsan eltelik az a három év, míg együtt lehetünk. Ez két éves korára megdőlni látszott. Mikor vásárolni, sétálni mentünk, mindig odaszaladt idegen gyermekekhez, és puszilgatta, megölelgette őket. Egy idő után rá kellett jönnöm, már nem vagyok elég neki. Kerestünk hát három napra egy szuper óvoda előkészítő csoportot, ahol vele egyidős gyermekekkel játszhat, és sokat fejlődhet, ahol igazán odafigyelnek rá, és foglalkoznak vele.  A szuperanyasághoz hozzátartozik az, hogy bár nekünk nagyon nehéz meghoznunk egy ilyen döntést, figyelembe kell vennünk, mi neki a legjobb, és bár nekünk fáj is elengedni, de ha a személyisége azt kívánja, meg kell lépnünk ezt.  Minden nap örömmel indul, mosolyogva megy be a társaihoz, de legalább ennyire örül, mikor érte megyek.

 

szuper anya vagyok kampány skandibaby

Kórházba kerültünk csalánkiütés miatt. Pár napot ott töltöttünk, és ezt két hetes speciális diéta követett. A legrosszabb az volt a dologban, hogy más problémája is kiderült Dorottyának, amivel átkerültünk a Heim Pál Gyermekkórházba, amit egy hónap lábadozás követett. Az asszisztens az első kórházban úgy mondta el ezt nekünk, hogy maga anyuka, nem vette észre, hogy a lányának ez a problémája? Három nap folyamatosan sírtam, hogy rossz anya vagyok. A Heim Pálban elmondták, nem is nekem kellett volna ezt észrevennem. Ebből a dologból úgy jöttem rá, hogy szuper anya vagyok, hogy bár nem vettem észre egy olyan problémát, amit eddig még nem ismertem, nem tapasztaltam, de mindig észreveszem, ha a lányom szomorú valami miatt, és mindig mellette állok. Tudom, mikor szeretne egyedül játszani, és mikor igényli, hogy vele legyek. Ismerem annyira, hogy szavak nélkül is megértem őt, igazán figyelek rá, és megteszek minden tőlem telhetőt.

 

Szuper anya vagyok, mert el tudtam engedni azt, hogy nem sikerül pontban este nyolckor lefektetni őt aludni.

Szuper anya vagyok, mert nem tömjük édességgel, de imádja a Túró Rudit, és csak úgy eszi meg, hogy előtte kidobja a zacskóját, és puszit ad annak, akitől kapta.

Szuper anya vagyok, mert minden időm a gyermekemmel töltöm, és elfogadom, hogy nem minden percben csillog a lakás. Elég rendet tenni mikor alszik.

Szuper anya vagyok, mert mikor már nagyon fáradtnak érzem magam, lefekszem Dorottyával aludni, így törődök magammal is. Persze ilyenkor általában azon gondolkodom, mit kéne csinálni, és öt perc után felkelek az ágyból ezeket elintézni. Meg kellene tanulnom relaxálni, és elengedni a dolgokat. Szuper, hogy észreveszem a hibáim.

szuper anya vagyok skandibaby

Szuper anya vagyok, mert idén karácsonykor a péceli RSE-Elsősegély autójába gyermekelektródákat vettünk a defibrillátorhoz, így nemcsak Dorottya egészségére, hanem minden környékbeli gyermek pici szívére vigyázunk.

És szuper anya vagyok, hogy időt szakítottam megírni ezt a posztot.

Örömmel veszem, ha követitek napjainkat Instagrammon, a nevem Karászi Enikő. Nézzétek meg a kislányomról készült képeket, videókat #dottivalazélet hashtag alatt. Csatlakozzatok ti is a skandibaby.com keressük a legmenőbb anya bloggereket kampányához, még ha nem is vagytok azok, lásd: én sem. Örömmel vettem részt a #SzuperAnyaVagyok kampányban! Remélem, hogy cikkem legalább egy embernek segít szuperanyának érezni magát.

Köszönöm, hogy elolvastátok! J

Üdv:

Karászi Enikő

Ui: Köszönöm a Szuper Apáknak is, hogy olyan sokan vagytok értünk, nőkért, gyermekeitekért, családotokért. Ti is szuperek vagytok!

 

A cikk a SkandiBaby Blog #SzuperAnyaVagyok kampányának keretében jelent meg: 

szuper anya vagyok kampány skandibaby

ha Te is szívesen csatlakoznál a kampányunkhoz, tennél az Anyák mindennapjainak szebbé varázslásában, az anyákkal szembeni előítéletek lebontásáért: olvasd el a felhívásunkat, és küldj nekünk egy bejegyzést #SzuperAnyaVagyok témában. 
 
Olvasd el a többi Édesanya cikkét is a SkandiBaby Blog-on!

szuper anya vagyok kampány az anyák elleni ítélkezés lebontásáért skandibaby

 


Hozzászólok

Kérjük légy egy kis türelemmel, míg adminisztrátoraink megjelenítik hozzászólásodat!

Kulcsszavak