Recept az anyasághoz

#bloggeranya, anya blogger, anyagondolatok, anyánaklennijó, anyavagyok, gyereknevelés, gyermeknevelés, Moments of Mine, pozitív, skandibaby, szanszab, szuperanyavagy, szuperanyavagyok -

Recept az anyasághoz

Gőbel-Szabó Szandra a Skandibaby #szuperanyavagyok kampányának nyertese, és immáron a SkandiBaby vendégbloggere. Egy igazi SzuperAnya, aki a két éves Matykó és egy pocaklakó kistesó édesanyja. 
Anyaságról fehéren-feketén, viccesen és őszintén.
Természetesen. Nyitott szívvel.

 

Anyukának lenni olyan, mintha végig mennél egy hipermarketen egy olyan bevásárlólistával a kezedben, ami számodra érthetetlen nyelven lenne írva, de azt tudnád, hogy egy olyan ételhez kell vásárolni, amit egyszer már ettél. Majd minden egyes terméknél, amit megfogsz odajönne hozzád valaki és megkérdezné miért azt veszed? Biztos vagy benne, hogy ez kell hozzá? Nem mást ajánlanak a könyvek és az internetes bejegyzések? Gőbel- Szabó Szandra vagyok, és ebben a bizonyos szimbolikus hipermarketbe 2016 júniusában léptem be, amikor lett egy pozitív terhességi tesztem. És a képzeletbeli bevásárlólistám pedig kisfiam, Matykó, aki 2017 márciusában született.

Mindig, amikor az anyaságra gondolok az jut eszembe, hogy vajon, akik még nem szülők hogyan élnék meg azt, ha annyi kritika, kérdőrevonás és néha bántás érné, mint amit az anyasággal kapcsolatban lehet tapasztalni. És bár tudom, hogy az esetek legnagyobb százalékában a jószándék vezéreli ezeket a kéretlen mondatokat, de azért csak furcsa lenne, ha odamennék a drogériában egy nőhöz és megkérdezném miért azt a tampont veszi és miért nem inkább betétet? És valamiért még furcsább lenne, ha egy férfihoz mennék oda, hogy biztosan az a megfelelő óvszer neki? És igen, direkt hoztam ilyen érzékeny példákat, mert minden, ami az anyasággal kapcsolatos érzékeny téma.

Nem telik egy úgy nap, hogy ne kérdőjelezném meg magam egyes kérdésekben, akár a délutáni uzsiról van szó, egy gombóc fagyiról vagy egy következő választható oltásról, aminek azért nagyobb súlya van mint egy egy nasinak. És ebből kifolyólag egy megjegyzés vagy illetlen kérdés bizony nagyon rosszul tud esni és meg tud bántani, aminek persze ha hangot adok én vagyok a hormontúltengéses anyuka. Pedig szavak nélkül egy mosollyal vagy baráti összenézéssel csodákat lehet elérni az anyukák lelkében.

De igazából az eddigi tapasztalatommal azt tudom mondani, hogy a titkos összetevő életed legszeretettebb, legfárasztóbb és legcsodálatosabb időszakához  pedig az ösztön és a figyelem. Mindig hallgass a megérzésedre, tudni fogod mikor mire lesz neked vagy a családodnak szüksége, beléd van kódolva onnan kezdve, hogy egy kis élet útjára indul a szíved alatt.

 

Szerző: Szandra, a Moments of Mine bloggere, a SkandiBaby vendég bloggere és a #szuperanyavagyok pályázatunk nyertese. Kövessétek Instagramján és saját blogján

 

Ha szívesen elolvasnád a korábbi #SzuperAnyaVagyok pályázatunk cikkeit, kattints a képre vagy erre a linkre vagy nézd meg itt Szandra nyertes cikkét.

szuper anya vagyok kampány

 


Hozzászólok

Kérjük légy egy kis türelemmel, míg adminisztrátoraink megjelenítik hozzászólásodat!

Kulcsszavak