„Ha elég vágyat, célt rakok a fejembe, akkor nem marad hely a kételyeknek és félelmeknek”

#burok, #hálásvagyokazéletemért, #Kincsimincsik, #kisPanka, #sohanemadomfel, #szuperanyavagyok, anyagondolatok, anyákazanyákért, anyamisszió, anyánaklennijó -

„Ha elég vágyat, célt rakok a fejembe, akkor nem marad hely a kételyeknek és félelmeknek”

 

Azt mondják, ha a hang a fejedben hangosabb, mint a vélemények, amik körülvesznek, akkor mestere vagy az életednek.
Ezt a saját bőrömön is megtapasztaltam.
2012-ben szörnyű, életveszélyes autóbalesetet szenvedtem. Életveszélyes és sorsfordító esemény volt az életemben.
Egy szerencsétlen ütközés következtében 40 métert repült az autóm. Agyvérzés, kóma, koponyalékelés, bénulás és az ítélet: nincs esélyem túlélni.


Több mint öt éve szörnyű autóbalesetet szenvedtem. És öt éve kaptam egy csodálatos dolgot az életembe: lehetőséget az újrakezdésre. És éltem vele. :-) Tíz nap kóma, koponyalékelés, féloldali bénulás, több gócú agyvérzés és súlyos agysérülés, szemidegbénulás, térd plasztika… A bal szemem ki volt fordulva a tengelyéből, és nem nyílt fel. Nem sok esélyt láttak az orvosok, azt mondták, ha túl is élem, két év felépülést, tolószéket és fogyatékosságot jósoltak… Az első sokk, az első könnyek után már-már rögeszmémmé vált, hogy én akkor is rendbe jövök! Nem hagytam el magam. Újra tanultam mindent, és abból az emberi roncsból kőkemény munkával kifaragtam az új Esztit. Új fejezetet nyitottam az életemben. Újra írtam mindent.

Az új Élet meghozta számomra az igaz szerelmet, a méltó társat. És a vágy, ami mindig is bennem volt, hogy gyermekem lehessen, végre valóra vált. Ha elég vágyat, célt rakok a fejembe, akkor nem marad hely a kételyeknek és félelmeknek. Mindig így működtem, és ez dübörgött bennem.Kis Panka hamar érkezett, mert hiszem, ha valami Odafent támogatva van, akkor annak pontos  helye és meghatározott ideje van az életünkben.
Bár az orvosok lemondtak anno az életemről, én mindezt meghazudtolva teljes értékű nőként pár év múlva, két nappal a születésnapom után életet adtam a mi csodababánknak, Pankának. Megtapasztaltam, hogy a testem újra mire képes, feszegetni újra egy határt. Abban a pillanatban, amikor Ő megszületett, megszületett bennem az Anya is.
Szerelem a szó legnemesebb és legtisztább értelmében, ami közöttünk van Pankámmal.
Korán elvesztettem az Édesanyámat egy autóbalesetben, így nem volt konkrét anyai minta, amit követhettem, vagy kérdezhettem volna. Az első hetek, amikor még a hormonok is tomboltak bennem, új volt minden, fáradt, kimerült és rendkívül tanácstalan voltam – nagyon nehéz időszakot éltünk meg. De felülkerekedett bennem a hit és az erő, hogy képes vagyok rá, és elkezdtem befelé figyelni, és totálisan ráhangolódni a kislányomra. És létrehoztunk egy olyan szövetséget, olyan nyugalmat és békét, hogy tényleg úgy érzem, ez a mi kis burkunk. A Kincsimincsi burok. <3

Az Édesanyaság szuper képességgel ruházott fel. Stabilabb és erősebb vagyok, mint valaha bármikor is. Nem érzem az időt, mert az nincs is, ha belenézek abba a két misztikusan gyönyörű szempárba. Nem érzem a fáradtságot, csak ha már békésen szuszog, és én is hátradőlök. Még immunisabb lettem a negatív, kioktató, öncélú emberekre. Megállt az idő...
Ha a kislányomról, erről a csodaszép bársonylelkű nyuszifülről van szó, úgy érzem, még hatalmasabb erőket tudok megmozgatni, mint eddig bármikor. Megváltozott az inspirációm, a motivációm a mindennapokra. Az első és legfontosabb mindig ő és a mi kis életünk Kincsimincsi burokban a férjemmel – aki a barátom, a társam – és a mi kis Nyuszifül Pankánkkal.
Anya vagyok. És közben, ha tehetem, bejárok a rendelőmbe dolgozni, ahol családterapeutaként, kineziológusként segítem a hozzám fordulókat.
Előadok, tréningeket tartok, de elsősorban Édesanya vagyok. Mindig, minden körülmények között.

Hiszem, hogy ha én jól vagyok, akkor van jól ő is. És én így vagyok teljes, hogy zsonglőrködöm az idővel, de a prioritás mindig Ő. Mindennap frissen főzök neki (amihez a kezdetektől ragaszkodom), tanítom, fejlesztem, élvezem, ahogy nyílik a kis tudata, és napról-napra okosabb. Szigorú napirend szerint élünk, ami biztonságot jelent neki is, nekem is. Születésétől fogva írok neki egy könyvet, leírom az ő fejlődését, a mindennapjait, írok a mi közös életünkről, és ami a világban mindeközben zajlik. Én írom, ragasztok bele fényképeket is, az Édesapja pedig a borítót illusztrálja. Ez is a mi kis közös dolgunk.

Minden gyerek tisztának született, ha ezt értitek. Tisztának. És nekünk szülőknek a felelősségünk, hogy a tisztaságot, amivel születnek ezek a kis emberkék, minél tovább megőrizhessék. Jelez, hogy valami nem jó, valami fáj, valami sok, vagy éppen kevés. Ránk vannak utalva. Ránk. A szüleire. A legjobb lenne, ha figyelnénk őket, ha megismernénk őket, ha tisztelnénk őket. Csodálatos feladatot kaptunk azzal, hogy kiválasztottak minket a szüleiknek.
A balesetem óta minden napot így kezdek: Istenem, köszönöm, hogy élek. Ma pedig már: Istenem, köszönöm, hogy élek, és megtapasztalhatom ezt a csodát, hogy kis Pankám Édesanyja lehetek. Bizton állíthatom, hogy eddigi életem legboldogabb és legstabilabb korszakát élem.
Hálás vagyok az életemért, és hálás vagyok, hogy ebből egy másik Élet is létrejöhetett. Kis Pankám most lesz egy éves. <3

 

Írta: Vincze-Andor Eszter

Facebook: https://hu-hu.facebook.com/andoreszter2012/

Instagram: @andoreszter
Weboldal:  www.andoreszter.hu

#SzuperAnyaVagyok  #kisPanka  #Kincsimincsik   #burok #hálásvagyokazéletemért

 #sohanemadomfel

 

A cikk a SkandiBaby Blog #SzuperAnyaVagyok kampányának keretében jelent meg: 

szuper anya vagyok kampány skandibaby

ha Te is szívesen csatlakoznál a kampányunkhoz, tennél az Anyák mindennapjainak szebbé varázslásában, az anyákkal szembeni előítéletek lebontásáért: olvasd el a felhívásunkat, és küldj nekünk egy bejegyzést #SzuperAnyaVagyok témában. 
 
Olvasd el a többi Édesanya cikkét is a SkandiBaby Blog-on!

szuper anya vagyok kampány az anyák elleni ítélkezés lebontásáért skandibaby


Hozzászólok

Kérjük légy egy kis türelemmel, míg adminisztrátoraink megjelenítik hozzászólásodat!

Kulcsszavak