NEM VAGYOK TÖKÉLETES! - Nagyné Adrienn (NőGyár bloggerének) írása

#szuperanyavagyok, anya blogger, anyákazanyákért, bloggeranya -

NEM VAGYOK TÖKÉLETES! - Nagyné Adrienn (NőGyár bloggerének) írása

Meglepő ugye? Egy Szuper anya pályázatra a következő címmel jelentkezni… Pedig igaz, és te sem vagy az aki e sorokat olvasod. Amint ezzel a tudattal megbarátkozol egyből kezed ügyében találod a Leszarom tablettát. Ezt pedig kéretik bevenni, ugyanis őrület nélkül túlélni máshogy nem lehet… Na látod hogy máris könnyebb. Most csukd kicsit be a szemed és nézzük meg a reggeli készülődéseteket kívülről:

  • Sietnél, nekem is kell…
  • Anya, mehetek ma hercegnős ruhában?
  • Itt a reggelid.
  • Ne maszatold az asztalon szét.
  • Hol a tornacipő?
  • Bepakoltad a táskád?
  • Úristen még az is lecke volt?
  • Vegyed a kabátod.
  • Ne lépj a sárba, mert mehetsz vissza öltözni a házba…. (késő)
  • Spuri a kocsiba elkésünk….

Mennyire ismerősek a fenti mondatok? Persze, nekem is azok. Ne aggódj, nem vagy ezzel egyedül, viszont lefogadom te sem cserélnél senki mással. Úgy szeretjük őket ahogy vannak. Tudod mi van? Ők is így szeretnek téged ahogy vagy. Nekik te istennő vagy – amíg kicsik. Aztán jön a kamaszodás amikor majd ő jobban tud mindent. Majd akármennyire fáj, neked hagynod kell elkövetni a saját hibáit, letörölni a könnyeit. Te pedig ott leszel mellette. Mert egy szuperanya ilyen.

Nagy igazságnak tartom, hogy mindenki tud gyereket nevelni, csak az nem akinek gyereke van. Nagyon sokszor elvárásainkat a mások rólunk kialakított véleménye alkotja. Próbálj meg nem szívrohamot kapni ha egy marék sárt vesz a szájába, hanem kapd elő a fényképeződ és töltsd fel instára. Garantált megbotránkozás. Viszont évek múlva is ezen fogtok röhögni. Lazulj le, mi is csináltunk gyerekként hülyeségeket nem? Mégis itt vagyunk. Próbáld meg értékelni a pillanatot, amikor kócosan pizsamában ölelgetik egymást. Ezek a dolgok nem jönnek vissza.

Szuper anyának lenni nem azt jelenti hogy minden béna külső elvárásnak megfelelsz, hanem hogy legjobb tudásod szerint terelgeted a pici életüket, és megadod neki ami tőled telik, hogy értékes felnőttje legyen a társadalomnak. Nincs recept. Mennyi filozófus, tudós meg mi az isten van évezredek alatt a hátunk mögött, és meg tudták fejteni a maghasadást, a naprendszert, a röntgen gépet, hatalmas repülőket küldünk az égbe és holnapig sorolhatnám még mennyi mindent. DE nem tudják a mai napig kémiailag előállítani az anyatejet, és a gyerek nevelésre sem tudnak pontos iránymutatást adni. Azért ez jelent valamit nem?

 

Szerző: Nagyné Adrienn
A Facebook vlog linkje: NőGyár
Instagram: nagyne.adrienn

 

 


Hozzászólok

Kérjük légy egy kis türelemmel, míg adminisztrátoraink megjelenítik hozzászólásodat!

Kulcsszavak