Lovacska vagy királykisasszony, gyerekeket terelő juhász. Ki az?

apa, apák napja, csapatmunka, év férfija, férj, szuper apa, szuperanya, szuperapa -

Lovacska vagy királykisasszony, gyerekeket terelő juhász. Ki az?

Elsőre leszögezném, hogy imádom az apukákat! Teljesen apa GYES pártoló vagyok -és irigykedő azokra az országokra, ahol van-  és a hordozó apukák ( nem kenguruval) huge turn on. DE:

Vajon miért van az, hogy ha én lemegyek a gyerekkel a játszóra és adok neki bármit enni akkor valaki bele tud kötni abba, hogy miért pont azt kapja a gyerek uzsonnára. Viszont ha egy apuka leviszi a gyerekét a játszóra, akkor ő a nap hőse, aki BESEGÍT anyukának, amíg ő biztosan körmösnél van…

Ha egy anyuka gyermekét hordozza, akkor valószínű jön egy rosszalló megjegyzés, hogy nahát elkényezteted a gyereket, ha egy apukán van a gyerek hordozóban, akkor ő lesz az év férfija.

Ha egy édesanya kezében nagyon sír egy gyerek, akkor biztosan kap valakitől rosszalló pillantást, míg egy apukánál síró gyerekre mindenki sajnálattal néz, hogy szegény milyen nehéz lehet neki.

Amikor egy apuka éjjel körbe-körbe sétál egy film jelenetben mondjuk, hogy visszaaltassa kicsinyét, akkor mindenki szíve megdobban. Egy mami esetében természetesen ez tök normális.

Miért tesznek fel nekem olyan kérdést, hogy “és a férjed besegít otthon?”. Nem, nem segít be. Közösen alapítottunk egy családot, amibe együtt csináltunk gyereke(ke)t, bent volt, amikor az első született és ott lesz amikor a második születik akkor is. Mert bent szeretne, és nem azért mert én kényszerítem. Mert szeretne részese lenni, és a nulladik perctől látni szerelmünk gyümölcsét. Szeretne támogatni, ahogy csak tud. Nem besegít itthon, hanem ugyanannyi részét veszi ki belőle, mint én csak esetleg más feladat típusokban. Ez nem besegítés ez egy csapatmunka.

És bár valóban nehéz egész nap a gyerekkel lenni és programokat csinálni, de amikor hazajön a munkából és le tudja vinni a kisfiúnkat játszótérre, az mindig szuper érzés mind nekem, mind pedig a gyereknek.

Kedves apukák, nagypapák és dédipapák! Nagyon boldog apa, api, papa, papi stb. napot kívánok Nektek! Akiknek színes csattok vannak a hajában, ki van festve egy kis körmük, rohangáltok a kismotorok után, mászókák vagytok, erős lovak, masiniszták vagy teaparty társak csodás hercegnők. Gyerekeiteknek Ti vagytok a hősök és remélem párotoknak is!

 

 

Szerző: Szandra, a Moments of Mine bloggere, a SkandiBaby vendég bloggere és a #szuperanyavagyok pályázatunk nyertese. Kövessétek Instagramján és saját blogján

Ha szívesen elolvasnád a korábbi #SzuperAnyaVagyok pályázatunk cikkeit, kattints a képre vagy erre a linkre vagy nézd meg itt Szandra nyertes cikkét.


Hozzászólok

Kérjük légy egy kis türelemmel, míg adminisztrátoraink megjelenítik hozzászólásodat!

Kulcsszavak