"Igenis van értelme mindennek!"

#szuperanyavagyok, anyagondolatok, anyai szeretet, anyaiszeretet, anyákazanyákért, anyamisszió, anyaság, mindennekvanértelme, szuperanya, szuperanyavagy -

"Igenis van értelme mindennek!"

Az élet folyamatos nehézségekkel edz minket,nap mint nap. Anyaként szinte mindenre fel kell készülni. Sajnos sehol nem tanítják hogyan legyen valaki jó szülő,menet közben lehet elsajátítani.
       Első gyermekem egy fiú, majd követte a kis hercegnő, majd úgy éreztük lehetne még egy kis testvér. Fél évig tartott mire végre sikerült, ami sajnos csak 6hétig tartott, komplikációk miatt. Amikor az emberrel ilyen történik a szíve meghasad, lelkileg összetörik. Amikor az orvos is úgy áll hozzá, nincs baj hiszen van már két egészséges gyermeke, akkor szóhoz sem jut. A 2 éves kislányommal voltam az orvosnál, aki igazi duracell nyuszi, de akkor és ott olyan nyugodt volt csendben ült,mintha tudta volna baj van. Ezzel is segítene engem, hogy igen jól nevelem, tudja hogy kell viselkedni - ilyenkor kicsit jó anyának érezhettem magam. A gyerekek nem tudták, hogy mi történt pontosan, csak annyit hogy megműtőttek. Egy nap alatt véget ért minden amire annyira vágytam, a mérhetetlen hiány érzet mellett a testi fájdalom semmit nem nyom a latba. Szavakba önteni nem lehet azokat az érzéseket amik ilyenkor keverednek az emberben.
Műtétem utáni nap a fürdőszobában óriási fájdalmaim voltak, és sírás is elért, míg a gyermekeim a kertben játszottak. Mint valami kis angyal futott be a kisfiam:
-Anya,nézd milyen szép kavicsot találtam.
Próbáltam leplezni, hogy baj van, mint eddig szépen mélyen csendben titokban tartani a dolgot, de ő nagyon szemfüles.
-Anya mi a baj? -kérdezte
Mondtam semmi, de erre odajött hozzám,megölelt és azt mondta - Fáj a sebed ?Gyere segítek! és megfogta a kezem. Erőt vettem magamon felálltam, mire rám nézett az én nagy 4 éves fiam kibökte-szeretlek!
Abban a pillanatban nem is tudtam ezt honnan tanulta meg. Megéri a sok fáradozás, a sok kínlódás a dackorszakban, az átvirrasztott éjszakák, igenis van értelme mindennek.
Amikor nem számít rá az ember akkor mutatják meg a kicsik milyen okosak, és igazából minden eljut hozzájuk maximum nem egyből használják. Ezekben a pillanatokban igenis szuper anyának érzem magam.
   Pár hónap múlva terhes lett barátnőm, örömmel fogadtam hogy kérdéseivel hozzám fordult. A saját tapasztalataimat átadtam neki, átsegítve ezzel őt a nehéz első trimeszteren. Azzal, hogy a két gyermekem mellett és a veszteségem után így tudtam rá időt szánni nem csak neki volt jó érzés hanem nekem is. Örömmel töltött el ,hogy segíthetek neki.
Ekkor ért a legnagyobb meglepetés terhes lettem,megadatott újra az áldott állapot.Ezzel életem teljesen megváltozott.

 

Írta: Gábriel Vivien


Hozzászólok

Kérjük légy egy kis türelemmel, míg adminisztrátoraink megjelenítik hozzászólásodat!

Kulcsszavak