Az anyai szeretet csodái - Hogyan támogatta Fie gyermekét a mozgásfejlődés világában, mivel segítette őt a kúszás-mászás tanulásában?

anyai szeretet, anyai szeretetmozgsáfejlődés, csúszásgátló, harisnya, kúszás, leggings, mászás, mászás tappancsos, oeko-tex, öko pamut, pamut, térdtappancs, zokni -

Az anyai szeretet csodái - Hogyan támogatta Fie gyermekét a mozgásfejlődés világában, mivel segítette őt a kúszás-mászás tanulásában?

Az anyai szeretet csodákra képes

Nem vagyunk egyformák, így gyermekeink számára sem ugyanannyi időbe telik a kúszás és mászás tanulása. Van, akinek egy nap, van, akinek hetekbe is telik.

Így ezen téma tárgyalása során is mindig tartsd szem előtt: 

#SZUPERANYVAGY, szuper erővel megáldva. Bármit teszel is, jól teszed :)

Fie kisfia Emil 7 hónaposan, koraszülöttként jött a világra 1400 grammal. Szerencsére a legtöbb dologban gyorsan fejlődött, beérte a korabeli gyermekeket. A kúszás-mászás elsajátításában azonban nem nagyon jutottak előre. De Fie nem adta fel, és ekkor kezdett bele valamibe, ami később megváltoztatta az ő és egész családja életét is. 

Hogy segítse Emil motorikus képességeinek fejlődését, megálmodta a GoBaby Go tappancsos kollekcióját, melyet végre már itthon, Magyarországon is megvásárolhatsz  a SkandiBaby WebButikjában

 

Fie számos szakértővel, orvossal konzultált, mit tehetne. Arra gondolt, hogy a tanácsolt torna gyakorlatokban megpróbál minden erejével és kreativitásával segíteni Emilnek. Így találta ki, hogy a szükséges pontokon (térd, lábfej és talp)  anyai óvó szeretetén felül ,,megtámogatja" Emilt tappancsokkal. Így készültek el  Emil első tappancsos térdvédői, harisnyái.

Melyek végül annyira sikeresek lettek, hogy Fie mára már a világ számos országában jelen lévő ANYA vállalkozást üzemeltet és gyermekek ezreinek segít, hogy biztonságban és nagyobb magabiztossággal induljanak el a világ felfedezésére.

Minden egyes darab Fie tervei alapján készül, Európában OEKO-TEX minősítésű pamutból.

A csúszásgátló tappancsok (térden, talpon, lábfejen) segítik a kicsiket, nagyobb magabiztosságot adnak a kúszás és mászás elsajátításához. Nem utolsó sorban pedig védik a bőrt a horzsolásoktól.

 

Ne feledd, nem szabad olyan mozgásformát erőltetni a picikre, melyekre még nem érettek. Ha kérdésed van, vagy tényleg aggódsz, mindenképp fordulj szakemberhez!

No, de képezzük ki magunkat a kúszás-mászás folyamatából. Mik a lépések:

1. A pocakon fekvés közben erősödik a kis vikingünk hát- és nyak izma
2. A karizom erősödése: először alkarra, majd a kezére támaszkodva nyomja ki magát.
3. Átfordulás egyik, majd másik irányba
4. Pocakon ,,forogva" körbe-körbe kúszás
5. Kúszás közben eleinte még csupán a karjával/kezével húzza magát, majd egyre nő a lábmunka szerepe is
6. Egyre hatékonyabban kúszik (erre többféle koreográfia lehet, pl. hernyó, kommandós kúszás – mindegyik megfelelő),
7. Néha négykézlábra áll és előre-hátra hintázik
8. És a kis viking nagy MÁSZÁSBA kezd.

+ 1 #SZUPERANYA, csak győzd utolérni a nagy világ felfedezés közben <3 

,,Miután elkezd kúszni, a baba mintegy önmagát fejleszti a folytonos mozgással, minden mozgás tulajdonképpen edzés a számára, így fejlődik izomzata és idegrendszere az újabb mozgásfajták elsajátítására. Az egyes mozgásformák menetrendszerű elsajátítása hozzájárul a későbbi finom-mozgások fejlődéséhez is, ezáltal fejlődik a beszéd, a ceruzafogás és vezetés is.

Éppen ezért fontos, hogy a baba a saját ütemében fejlődjön és ne maradjanak ki az egyes lépcsőfokok a mozgásfejlődésben, ezért nem szabad kézen fogva vezetgetni a kicsit, amikor magától még nem tud járni, hiszen ebben az életkorban a mászás a legfontosabb a számára, ezáltal sajátítja el a járáshoz szükséges elemeket és fejlődik ki az egyensúlyozáshoz szükséges izomzat és idegrendszer."

A kúszás megkezdéséhez feltétlenül szükséges a keresztirányú mozgások fejlődése is, hiszen ezek teszik majd lehetővé az összehangolt mozgást. Ennek a tornának nem az a célja, hogy megtanítsa a kicsinek az adott mozgást, hanem az, hogy fejlessze azokat a készségeket, amiknek a révén a baba elkezdi majd a kúszást.

(A mozgásfejlődés folyamat leírásához a kismamablog szakértői leírását hívtuk segítségül.)


Hozzászólok

Kérjük légy egy kis türelemmel, míg adminisztrátoraink megjelenítik hozzászólásodat!

Kulcsszavak