És tényleg beadod bölcsibe?! Már most? - avagy a bölcsis kezdet előtt

bölcsi, bölcsőde, házi feladat, nyár, nyári szünet, szuperanya, szuperanyavagyok, Vekerdy, vélemény, workingmom -

És tényleg beadod bölcsibe?! Már most? - avagy a bölcsis kezdet előtt

A tavaszi ovis és bölcsis felvételiket követően lassan minden kedves szülőt kiértesítettek arról, hogy "gyermeke felvételt nyert" xy intézménybe. Kezdődhetnek a nyári szülőik, jel választások és harcok a beszoktatáskor.

Elérkezett az idő, hogy a kicsi is lassan bölcsibe megy. Mikor a nagyobbik gyermekemnél volt kérdés a bölcsőde vs. otthon maradás, nem volt egyszerű dönteni, de ahogy figyeltem a kislányom és magam reakcióit, habitusát, kettőnket, minden egyes nap megbizonyosodtam, hogy neki a közösség a terepe, nekem pedig el kell engednem őt az boldogsága érdekében. Mivel éreztem, hogy ez a legjobb döntés, nem is fért hozzá kétség és lelkiismeret furdalásom sem volt, holott sokaktól kaptam hideget, meleget. Na, kinek ismerős ez a helyzet? Kezeket fel! 

A kisfiamnál már a régi gondolatok szöktek vissza a fejembe, nála is azt éreztem, a legjobb neki is a közösség közel másfél évesen; így szeptembertől ő is elkezdi bölcsit, annál is inkább, mivel "felvételt n y e r t ". Hurrá! 

Elég nyitott embernek tartom magam, mindenkivel tudok beszélni, így a sarki közértes néniől kezdve az összes játszótéri anyukáig bezárólag mindenki, aki egy kicsit is része a hétköznapjainknak, tudja, mi a helyzet. 

És naná, a bölcsis kezdet és az én ismételt munkába állásom témája mellett NINCSEN NŐ, aki ne tenne megjegyzést, és kevés, aki építő jellegű kommentekkel reagálna a nagy hírre

"Máris?! De még olyan kicsi! Hagyod, hogy majd mindent a dadusnak csináljon először? Hogy bírod feldolgozni?!"... és még sorolhatnám.

A másik pólus szűk tábora amellett, hogy megérti és tiszteletben tatrja a döntésünket (mert ugyebár apja is van a gyereknek) velünk örül és kacsint, hogy azért jó lesz ismét normális ruhát felvenni, felnőtt életet élni, miközben ugyanúgy a gyermekem szuper anyukája maradok, elszakíthatatlan kapoccsal közöttünk. 

Kedves #SzuperAnya társak! Élvezzétek a nyarat, írjatok "to do" listát a nyári szünetre, és míg otthon vagytok. Ne a kötelező körökkel, mint bevásárlás-takarítás-játszóterezés, hanem ahogy Vekery is írja: tanuljatok valami újat, nevessetek sokat, hintázzatok, és táncoljatok szokatlan helyeken. Szervezettek anya-lánya, anya-fia napokat. Ezek az élmények maradnak meg igazán a gyerekkorból! <3 

Szeretettel.Szívől.Természetesen.


Hozzászólok

Kérjük légy egy kis türelemmel, míg adminisztrátoraink megjelenítik hozzászólásodat!

Kulcsszavak