Babaváró bulik - a Babyshower partyk

babaváró buli, babyshower -

Babaváró bulik - a Babyshower partyk

Hazánkban is egyre népszerűbbek az úgynevezett babyshower partyk, vagyis babaváró bulik.

Tudtátok, hogy a mai babaváró bulik eredete egészen az ókori Egyiptom, a Római Birodalom és az ókori Görögország történetéig nyúlnak vissza?

,,A megszületett gyermeket különböző szertartások kíséretében felvették a családba, s a továbbiakban anyja, a jobb módúaknál dajkája gondoskodott róla, szemét megmosták, megfürösztötték, rendkívül egészségtelen módon bepólyálták, az első két napon főtt mézzel táplálták,” majd szoptatták."

A hagyományok szerint a gyermekszülés inkább szociális, mint gyógyászati esemény. Az anyát passzivitásban tartó, orvosok által manipulált szülés helyett a gyermek születése mindig az asszonyok körében folyt le, női területen, ahonnan a férfiakat kizárták.

Babaváró buli eredete - egyiptomi kultúra

Hagyományosan az újszülött köszöntőt csak az elsőszülött tiszteletére tartották és csak nők voltak hivatalosak az eseményre. Eredetileg az összejövetel célja az volt, hogy a tapasztalt hölgyek megosszák bölcsességüket és az anyává válás művészetét a fiatalabbakkal, valamint a leendő édesanyával.

Babaváró bulik

A modern időkben az eredeti hagyományok lazultak, ma legtöbbször a barátok, családtagok, esetleg munkatársak jönnek össze, hogy együtt ünnepeljék és ajándékozzák meg a születendő gyermeket és az édesanyát.


Hozzászólok

Kérjük légy egy kis türelemmel, míg adminisztrátoraink megjelenítik hozzászólásodat!