Az idei esküvő szezon, kisgyermekes anyuka szemszögéből

anya, anya blogger, szuper, szuperanyavagy, szuperanyavagyok, tobozm, tobozművek -

Az idei esküvő szezon, kisgyermekes anyuka szemszögéből

Most kicsit kiöntöm magamból az “idei esküvői szezon, kisgyermekes anyuka szemszögből” tapasztalatait. 

Sokan értetlenül néznek, mikor hurcolom magammal mindenhova a 10 hónapos kislányomat. Igazából 3,5 hónapos kora óta járja velünk az országot, esküvőről-esküvőre.

"Hogy oldom meg, hogy vállalkozom, esküvőket dekorálok, ilyen kis csecsemő mellett?"

SzuperAnyaVagyok kampány tobozművek esküvői dekorációs

Hát így. Jön velünk mindenhova. Nekünk ez vált be, ez a legegyszerűbb. Igaz, hogy egy kötődő nevelésű csecsemőnél egy csomó kihívás, feladat és kérdés, logisztika merül fel munka kapcsán, de mégis amikor ott van velünk munka közben, (persze mindig vigyáz rá babysitter vagy rokon, csak ott vannak velünk a helyszínen) és mindent megtapogat, megszemlél, kutyákkal játszik, anyagokkal, textúrákkal barátkozik, növényeket tépked,visong örömében, akkor úgy érzem, szerencsés vagyok, mert velem lehet ilyenkor is. És mert látom, hogy boldog, látom, hogy mennyi mindent lát, tapasztal és tanul. 

Ettől függetlenül sokszor teli vagyok kérdésekkel. Vajon jól csinálom? Vajon jó anya vagyok? Ez így a legjobb neki? Nem jobb lett volna a biztonságos otthonunkban hagyni? De nem fogadja el a cumit, cumisüveget, igény szerint szoptatom, minden elalváshoz én kellek neki, ez nem kivitelezhető máshogy! 

Vannak, akik beszólnak, mikor kendőben rajtam van a virágpiacon : “jó korán kezdi! Neki még otthon lenne a helye!” Ilyenkor kicsit elbizonytalanodom.

Szuper Anya VAgyok kampány Tobozművek esküvői dekoráció

De neki mellettem a helye! Próbáltuk máshogy, nekünk ez vált be. És nem nézem le azokat az anyukákat, akik másra bízzák, otthon hagyják a gyerekeiket, mert nekik meg az vált be.

Minden család/gyerek más, és ez így jó. Még ha Hankával néha kicsit nehéz is. Mert azt sokan nem látják, hogy emögött a kedves kis csintalan gyermek mögött mennyi altatás, nyűgösség, és sírás van...merthogy nélkülem nem alszik el, sem pedig idegen környezetben. Ezért az autónk a legjobb barátunk mostanában. És igyekszünk segíteni neki minél könnyebben elaludni. Nekünk most ez a legnagyobb kihívás. :) 

Egy a fontos szerintem, és az pedig a gyerekünk boldogsága, kiegyensúlyozottsága. Mindig nagyon sokan mondják Hankára, hogy milyen boldog, nyugodt, kiegyensúlyozott gyerek, látszik, hogy szeretve van. És ezek a visszajelzések mutatják folyamatosan meg nekem, hogy milyen irányba kell mennem. Hogy remélhetőleg jó úton haladunk.

 A szívem mélyén tudom, hogy szuperjóanya vagyok, mégis minden nap felteszem a kérdést magamnak, hogy vajon tényleg így van-e. Sokan vagyunk így. Nincs blogom, nem vagyok a szavak embere, csak azért írtam ide, hogy a hozzám hasonló, sokszor önbizalom-hiányos, maximalista anyukáknak üzenjem, és magamnak is: #SzuperAnyaVagy!”

SzuperAnyaVagyok Tobozművek esküvői dekoráció elég jó anya vagyok

 

Szerző: Horváth-V Salomé

A TobozMűvektől

www.instagram.com/tobozmuvek

www.facebook.com/tobozmuvek

 

 A cikk a SkandiBaby Blog #SzuperAnyaVagyok kampányának keretében jelent meg: 

szuper anya vagyok kampány skandibaby

ha Te is szívesen csatlakoznál a kampányunkhoz, tennél az Anyák mindennapjainak szebbé varázslásában, az anyákkal szembeni előítéletek lebontásáért: olvasd el a felhívásunkat, és küldj nekünk egy bejegyzést #SzuperAnyaVagyok témában. 
 
Olvasd el a többi Édesanya cikkét is a SkandiBaby Blog-on!

szuper anya vagyok kampány az anyák elleni ítélkezés lebontásáért skandibaby

 


Hozzászólok

Kérjük légy egy kis türelemmel, míg adminisztrátoraink megjelenítik hozzászólásodat!

Kulcsszavak