Anya vagyok

#szuperanyavagyok, anya blogger, anyagondolatok, anyaiszeretet, anyákazanyákért, anyamisszió, anyaság, bloggeranya, kamaszkor, nők, szuper anya, szuper anya vagyok, szuperanyavagy -

Anya vagyok

Anya vagyok, attól a pillanattól kezdve, mióta tudtam, hogy megfogant a kislányom, s Anya maradok, amíg csak élek.


Janka most töltötte be a 18-ik életévét. A születésnapja előtti pár hónapban igyekeztem lelkileg felkészülni erre, hogy nagykorú lesz.
Őszintén szólva, nem volt könnyű időszak. Annyira féltem attól, hogy megváltozik az életünk ettől és még én is olyan fiatal vagyok, most mi lesz? De - egyelőre - nem változott semmi. :) De tény, hogy a jövőmön gondolkodni és dolgozni kell majd.


Szóval igyekeztem felidézni a különböző életszakaszainkat, visszaemlékezni a kiskorára, s átgondolni mennyi mindenen mentünk keresztül, s hogy honnan hova jutottunk el. Ez segített a rákészülésben, ennél fogva a születésnapja már “fájdalom” nélkül, családi körben, nagyon boldogan és örömben telt. Csak picit pityeregtem el magam. :)

horváth erika szuper anya vagyok kampány skandibaby


Jankát pici kora óta egyedül nevelem, hamar elváltunk az Édesapjával. Csodálatos volt az elmúlt 18 év, minden nehézségével együtt. Sikerült olyan kapcsolatot kialakítanom a kislányommal, amit álmomban sem gondoltam volna. Remek ember lett belőle. Pedig biztosan rengeteg hibát követtem el... tudnék mesélni! :)

De mindig azt tartottam szem előtt, hogy az adott korának megfelelően őszinte legyen a kapcsolatunk. Semmi nem volt tabu téma. Látott ezerszer fáradtnak, elkeseredettnek, sírtam is előtte, volt, hogy nem tudtam szólni, csak érezte rajtam a feszültséget.

Engem nem így neveltek, így kiskoromban sok minden félreértelmeztem, mert nem tudtam, mi történik körülöttem.  És ez nagyon nem volt jó gyermekként. (Erről talán majd később.) Ezért talán ösztönösen éreztem, nekem másképp kell tennem, ha egyszer gyermekem lesz.


Egy Anyának annyi, de annyi mindent kell megoldani, néha én sem tudom, így visszatekintve, hogy mindezt hogyan sikerült kiviteleznem, hogyan sikerült felállni a sokszor lehetetlenből és tovább menni, vagy akár reggelente újult erővel felkelni.


Az évek alatt szépen megtanultunk egymással élni, s a legjobb az egészben, hogy mindent ér mondani vagy csinálni. Azt is, ha nincs kedvünk épp egymáshoz szólni. Nincs sértődés, mert az nem vezet sehova.
Ettől valahogy elképesztően jól működnek a napjaink.


Janka 5 osztályos gimibe jár, van még egy iskolai évünk, jövőre fog érettségizni. Így Anyaként - hiába töltötte most be a 18-at - nyertem még egy évet biztosan. :) Minden “elszakadási” életszakasz nehéz volt, de ez most méginkább.


Büszke vagyok és végtelenül hálás az életnek, hogy én Anya lehetek, s hogy a gyönyörű nagylányommal együtt ketten rengeteg, a családunkban felhalmozódott Női karmát törtünk meg azzal, ahogy viselkedünk egymással, s ahogy minden problémát és nehézséget hittel és szeretettel és rengeteg beszélgetéssel oldottunk, oldunk meg.

És azt is tudom, nagyon sok dolgunk, célunk van még együtt.

Szerző: Horváth Erika

Instagram: horvatherika01

 

A cikk a SkandiBaby Blog #SzuperAnyaVagyok kampányának keretében jelent meg: 

szuper anya vagyok kampány skandibaby

ha Te is szívesen csatlakoznál a kampányunkhoz, tennél az Anyák mindennapjainak szebbé varázslásában, az anyákkal szembeni előítéletek lebontásáért: olvasd el a felhívásunkat, és küldj nekünk egy bejegyzést #SzuperAnyaVagyok témában. 
 
Olvasd el a többi Édesanya cikkét is a SkandiBaby Blog-on!

szuper anya vagyok kampány az anyák elleni ítélkezés lebontásáért skandibaby

 


Hozzászólok

Kérjük légy egy kis türelemmel, míg adminisztrátoraink megjelenítik hozzászólásodat!

Kulcsszavak