A gyereknevelés életünk véget nem érő hullámvasútja

#szuperanyavagyok, anyákazanyákért, anyamisszió, bloggeranya, szuperanyavagy -

A gyereknevelés életünk véget nem érő hullámvasútja

Mint minden anya (és az apák is) elmondhatjuk, hogy a gyereknevelés életünk véget nem érő hullámvasútja. Ha egyszer felszálltáltál, nincs leszállás.😅Menni kell tovább, bármi is történjék. A gyereknevelés egyszerre okoz szarkalábakat és tömérdek használt zsebkendőt.
Amit a mi kis életünkről tudni érdemes: van egy csodás párom és két csodás gyermekem- 2 hónapos kisfiú és 18 hónapos kislány. Elhihetitek, az életünk nem unalmas, ahogy a tiétek sem az.
Emlékszem mindkét terhességemre, mennyire különböző volt. A lányomnál pihentem és készültem lelkileg, a fiamnál meg csak kapkodtam a fejem, hiszen akkor itt volt nekem a lányom, akit el kellett látnom. Az első gyereknél követtem a nagykönyvet, no kávé, dolgoztam 8,5 hónapig. A másodiknál már néha tejeskávén éltem és el se tudtam képzelni, hogy tudtam korábban dolgozni mivel minden éjszaka hullafáradtan dőltem az ágyba. Egyetemre járok, vezetni tanulok csak hogy ne unatkozzam. 😂 Feszegetem-e a határaimat? Biztosan. Néha soknak érzem-e? Igen. Édesanyám négy évvel ezelőtti hirtelen halála egyvalamire megtanított: éld az életed, mert jelenleg csak ez az egy van. Sokan megbotránkozva gondolhatják, miért vagyunk ennyire online-nak? A válasz egyszerű: Nem szeretném, ha a tágabb család lemaradna, kimaradna azokból a megismételhetetlen pillanatokból csupán azért, mert máshol élnek. Igen, de az Instan angolul írsz, és bárki láthatja. Na igen. Valamiért kipattant a fejemből, hogy a nagyvilágnak is mutassak szeleteket, hogy milyen anyának lenni, milyen az országban anyának lenni. Elhihetitek, minden kép az életnek köszönhető.
Néha magam is elveszettnek érzem magam, de ilyenkor csak a gyerekeimre nézek és megrázom magam.
Lássuk csak, mitől vagyunk szuperanyák:
  • Nem adjuk fel, bármi is történjék
  • Kellő öniróniával rendelkezünk
  • Szeretjük őket, bármit is csinálnak
  • Tele a határidőnaplónk olyanokkal, mint orvoshoz vinni, rokonok jönnek, bölcsis/ovis/iskolai programok
  • Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk mindent megadni nekik
  • Sírunk, nevetünk velük és miattuk 
  • Korán kelünk, későn fekszünk 
  • Ami a legfontosabb: Bármennyire is felborult a korábbi életünk, bármilyen nehézségünk is van, sose csinálnánk másképp azt a dolgot, ami hozzájuk vezetett. 💞
Anyának lenni kihívás és örök szeretet. 
Írta: Csontos Éva
Instagram: https://www.instagram.com/cs.eva57/

 A cikk a SkandiBaby Blog #SzuperAnyaVagyok kampányának keretében jelent meg: 

szuper anya vagyok kampány skandibaby

ha Te is szívesen csatlakoznál a kampányunkhoz, tennél az Anyák mindennapjainak szebbé varázslásában, az anyákkal szembeni előítéletek lebontásáért: olvasd el a felhívásunkat, és küldj nekünk egy bejegyzést #SzuperAnyaVagyok témában. 
 
Olvasd el a többi Édesanya cikkét is a SkandiBaby Blog-on!

szuper anya vagyok kampány az anyák elleni ítélkezés lebontásáért skandibaby

 


Hozzászólok

Kérjük légy egy kis türelemmel, míg adminisztrátoraink megjelenítik hozzászólásodat!

Kulcsszavak