A gyapjúról - MIÉRT válasszunk gyapjúból készült termékeket?

Baby, Children, gyapjú, hat, hood, hygge, kámzsa, merino, Scandinavian, takaró, wool -

A gyapjúról - MIÉRT válasszunk gyapjúból készült termékeket?

 A gyapjúból készült termékeket, ruhákat, ágyneműt, használati tárgyakat újra egyre többen keresik, használják, hiszen számos előnyös tulajdonsága pótolhatatlanná teszi.

100 % Merinói gyapjú takaró

A gyapjú íveltségének, az elemi szálak hullámosságának köszönhetően, az elemi szálak közötti levegő miatt kitűnő hőszigetelő képességű.

Kapucnis Kezes - lábas (100% merinói gyapjú)

Már viszonylag csekély súlyú gyapjú is nagy melegérzetet kelt. A rugalmassága minden hasonló anyagnál lényegesebb jobb, ha a gyapjú rugalmasságát 100-nak vesszük, hozzá képest a pamut 30, a len 25, a cellulóz alapú műszál 20-as értéket kap. Emiatt száraz állapotban nem gyűrődik, vagy ha mégis, eredeti formáját hamar visszanyeri. A gyapjúszál tartóssága is kiemelkedő. 

Rendkívül jó a gyapjú vízmegkötő képessége is, míg a pamutszál 8, a szintetikus szálak kevesebb, mint 5, addig a gyapjúszál saját súlyának 30%-át kitevő nedvességet képes megkötni, anélkül, hogy ettől nedves tapintásúvá válna. A gyapjú egyszerre porózus és áteresztő, megköti az izzadtságot és lassan párologtatja el, így csökkenti a meghülés veszélyét, s télen-nyáron kellemes viselet.

A gyapjú egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága a hőtartása, amit a sok légzárvány okoz a szálakban.Tömegének 1/3-át veszi fel vízgőz formájában anélkül, hogy nedvesnek hatna.

Végül környezetbarát, mivel előállítása igen kis mennyiségű energiát kíván a műszálhoz képest, illetve újrahasznosítható, vagy károsítás nélkül a természetbe visszavezethető.

A gyapjú nem csak életünk fizikai oldalán van segítségünkre, hanem talán még fontosabb, hogy segít kapcsolódni a napi gondokon túlmutató, valódi élethez. Megszűri a világot, eligazít, jobbít.

 

 

Forrás:

http://www.gubancgyapju.hu/ 


Hozzászólok

Kérjük légy egy kis türelemmel, míg adminisztrátoraink megjelenítik hozzászólásodat!