A család az én karrierem; az életcélom: a BOLDOGSÁG

#bloggeranya, #szuperanyavagy, anya blogger, anyablogger, anyagondolatok, anyákazanyákért, anyamisszió, anyánaklennijó, életszemlélet, gyereknevelés, gyermeknevelés, skandibaby, szuper anya, szuper anya vagyok, szuperanyavagyok -

A család az én karrierem; az életcélom: a BOLDOGSÁG

Zsuzska vagyok, egy 25 éves, kétgyerekes anyuka. A család az én karrierem, az életcélom, hogy a családomban mindenkit boldognak lássak. Számomra a legfontosabb, hogy olyan családot, várat építsünk magunknak és a gyermekeinknek, ami biztonságot ad a nagyvilágban oly könnyedén röpködő előítéletektől. Mert hát abból van bőven.


Olyan könnyen hozunk bárki felett ítéletet, bélyeget sütünk rá, akár ismerjük, akár nem, holott nem tudhatjuk, ki milyen keresztet cipel a hátán, ki milyen úton jutott el oda, ahol épp tart. Talán az anyák néznek szembe a legtöbb előítélettel. Erről mindenkinek határozott véleménye van, hogy milyen legyen egy anya… ne legyen túl fiatal, de túlkoros sem, hogyan vezesse a háztartást, hogyan nevelje a gyerekeket, hogyan nézzen ki, ha utcára lép és hát különben is! Az anyaság egy örökös érzelmi hullámvasút és nem csak a gyermekeink miatti folyamatos aggódás miatt (evett?aludt?jól érzi magát?), hanem mert sokszor mi tesszük még inkább azzá. Próbálunk megfelelni annak a rengeteg elvárásnak, amit a külvilág támaszt az anyaság intézménye felé és ettől csak még inkább görcsölünk, mert ha felcsapjuk az internetet, a közösségi oldalakat, mit látunk? Tökéletes frizurájú anyukák, tökéletes sminkkel, outfittel, manikűrrel, csodálatosra photoshopolva pózolnak egy tökéletesen beállított képen, a kép alatt anyucis hashtagek díszelegnek, amik egy-egy szóba igyekeznek belesűríteni, hogy miről is szól ez az egész.
És akkor felmerül a kérdés… de hát ha én nem így nézek ki és a gyerekeim sem a legújabb kollekciókat viselik és nem tökéletesen beállított képeken keresztül nézik a barátaink az életünket, akkor már nem is vagyok jó anya?! Dehogynem!
A világ, a social média ráment a külsőségekre, pedig nem ezek a dolgok szabják meg, hogy milyenek is vagyunk valójában. Otthon, a valóéletben nem működnek a külsőségek által generált elvárások. Ott csak az számít, hogy amit a családodért tettél, azt szívvel tetted-e és nem azért, mert az internet úgy kívánta. Smink nélkül is anya vagy, a gyermekednek reggel is te vagy a legszebb, ha szíved-lelked benne van az ételben, amit aznap az asztalra tettél, ha megnevettetted, ha meghallgattad, mi történt vele az oviban, ha megtanítottad neki, hogyan húzza fel a zipzárját, már Szuper Anya vagy! Ne azért csináld, hogy feltöltsd a közösségi oldaladra, hanem mert boldognak akarod látni azokat, akiket szeretsz! Mert őszintén örömet akarsz okozni nekik!

 

 

Szerző:Truszkáné Dávidházi Zsuzsanna

Kövesd Zsuzskát Instagramján! @zsuzska.gram 

 

A cikk a SkandiBaby Blog #SzuperAnyaVagyok kampányának keretében jelent meg: 

szuper anya vagyok kampány skandibaby

ha Te is szívesen csatlakoznál a kampányunkhoz, tennél az Anyák mindennapjainak szebbé varázslásában, az anyákkal szembeni előítéletek lebontásáért: olvasd el a felhívásunkat, és küldj nekünk egy bejegyzést #SzuperAnyaVagyok témában. 
 
Olvasd el a többi Édesanya cikkét is a SkandiBaby Blog-on!

szuper anya vagyok kampány az anyák elleni ítélkezés lebontásáért skandibaby


Hozzászólok

Kérjük légy egy kis türelemmel, míg adminisztrátoraink megjelenítik hozzászólásodat!

Kulcsszavak